İzleyiciler

28 Şubat 2012 Salı

El Sanatları kusuna başladım hayırlısı olsun...



Şekerlerimmm çok yoğun bir program içerisindeyim ,ziyaretlerinizi aksatmamaya çalışıyorum yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıyorum ama bana nooolur darılmayın gelemezsem..Kapı çelenginin yapılışı
ndan önce size bir haftalık rapor vereyim.Pazartesi ev temizliği öğleden sonra çocukların 23 nisan çalıştırması ve saat 16.00 da Serkanımın taekwondo kursuna gidişimiz,salı ve çarşamba sabah 9.00-15,30 el sanatları kursum,Perşembe sabahtan boşum öğlen 23 nisan çalıştırması öğleden sonra İzmire gidiyoruz,Cuma mubarek gün dermişim....Çamaşır günüm akşam kayınvalidemlerdeyim,Cumartesi İzmire anneme gidiyorum ve havalar güzelleşince kemeraltı çıkarması.ehh pazar bahçede işleniyoruz ...dedim size dimi...çok yoğunuz bu aralar...Siparişlerim gece yarıları yapılıyor...Bahar alerjim de tuttu yine...
Okulumuzda halk eğitim el sanatları  kursu açtı...Tabii bizim ısrarlarımız sonucunda...Bugün fazla kursiyer yoktu soğuktan gelmediler...Bizde kapı süsü çalıştık.Şu Çelenkleri hazırlamayı öğrendimmmm sonunda çok mutlu oldum...O kadar basitmiş ki hazırlaması...Gerekenler gazete kağıdı,ip,yapıştırıcı,kurdele ,keçe,kumaş parçaları yani evde ne kadar artık malzeme var kap gel okula...
Gazete kağıdını iki kat yapıp 1. resimde bayanların elinde var büküyorlar ,,,Sonra kıvırıp uçlarından önce zımbaladık sonra bağladık yapıştırabilirsiniz de...yani yuvarlak elde ettik...Bu yuvarlağımıza yine gazeteyi uzunlamasına 3 parmak genişliğinde keserek sardık birkaç kat yaptık.Hem yuvarlandı hem sıkılaştı form kazandı.Üzerine bir sıra da geniş elyaf doluyoruz.Bizde malzeme yoktu dolamadık elyaf sadece grafon kağıdıyla sardık.2.resimde görülüyor.
3.resimde de son halleri var.Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Kumaştan ve kurdeladan güller hazırladık.çevresine monteledik...işte bu kadar ....Resimlerde ben yokum maaleseff....

11 yorum:

  1. Hayırlı olsun Aslıcım, çalışmayı sevene boş oturmak eziyet olur, eminim sen de öylesin, bak ne güzel hayatı dolu dolu yaşıyorsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın Selmacımm bebişimi kaybedince kendimi iyice uğraşlara verdim.Kafam dağılsın diye...

      Sil
  2. ellerinize sağlık hanımlar. bende kendie bir kapı süsü yapmak istiyorum. hemenceceik burdan yararlanarak yapabilirim. heyooo heyooo. teekkürler aslı hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşey değil şekerim...Çok güzel işler çıktı eminim seninkisi de çok güzel olacaktır.Kolay gelsin...

      Sil
  3. ne güzel olmuş. Hem elişi hem muhabbet:))

    Ben Urla'ya gelince görüşemedik bir türlü. Senin annen de İzmir'deymiş. neresindesiniz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım senin Urlaya gelip gitmen bitmez ben biliyorum ama bir gün sizi oradaki parkta yakalayacağım aniden baskın yapıp Saadet,Ada,Deniz siz misinizzz diye çığlık atacağım ....Tanışacağız...Havalar düzelsin inşallah buluşuruz.
      Annem de Narlıderede oturuyor kışları.Yazın Menderes Orhanlı köyündeler.Oradan yer aldık,babam zaten tavularıydı ördekleriydi bahçesiydi kışın bile oralara taşınıyor...Böyle işte:)

      Sil
  4. Canım boş duramazsın sen bilirim çalışkan hatunsun vesselam :)
    çok sevindim güzel insanlardan güzel işlerin çıkacağını çok iyi biliyorum :)) haydi bakalım sergiyi beklerim ben sabırsızlıkla haberin olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok mahçup ediyorsunuz beni şekerim....Çalışkan demeyelim de bu aralar aylak...Sergimiz de olacak inşallah.Ama ben yaptıklarımızı tek tek çekiyorum yapılışlarıyla bloguma koyacağım her öğrendiğimi.

      Sil
  5. kolay gelsin.. merakla bekliyorum yeni çaalışmaları.. sevgiler...

    YanıtlaSil

Buraya düşüncelerinizi yazabilirsiniz.Beğenileriniz benim için çok önemlidir...